fbpx

Zašto je investiranje u nekretnine siguran način da postanete bogati?

Ako ispravno investirate, nekretnine mogu biti najbolji i najprofitabilniji način povećanja vašeg bogatstva. Pored toga što nude mnoge pogodnosti, ključni benefit za investitore je finansijska neovisnost.

Podijeli na društvenim mrežama

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ako ispravno investirate, nekretnine mogu biti najbolji i najprofitabilniji način povećanja vašeg bogatstva. Pored toga što nude mnoge pogodnosti, ključni benefit za investitore je finansijska neovisnost. Finansijski nezavisna osoba može planirati puno bolji život za sebe i svoju porodicu, i jedino takva osoba ima punu kontrolu nad svojim životom.

Mnogo je benefita zašto bi ste trebali razmisliti o investiranju u nekretnine, a ovom prilikom ćemo navesti sam neke:


1. Pasivni prihod

Jedan od najvećih benefita investiranja u nekretnine je pasivni prihod. Bez obzira gdje se nalazite, šta radite, čak i kada spavate… vaša nekretnina vam konstantno donosi zaradu. Vrlo važno je da imate cilj da vaš pasivni prihod dostigne ili da bude veći od vašeg aktivnog prihoda kojeg zarađujete vašim radom. Kada vaš pasivni prihod bude na nivou vaših životnih potreba, jedino tada ćete osjetiti pravu finansijsku neovisnost, odnosno slobodu. Svaki put kada kupite nekretninu koja vam konstantno donosi profit, vi ste korak bliže finansijskoj slobodi.


2. Deprecijacija

Knjigovodstveno posmatrano, deprecijacija znači smanjenje vrijednosti nečega kroz vrijeme. Zamislimo da vam je potreban kombi kako bi obavljali određene poslovne aktivnosti. Svake godine taj će kombi gubiti na vrijednosti dok u potpunosti bude neupotrebljiv, nakon čega ćete morati kupiti drugi kako bi nastavili obavljati vaše poslovne aktivnosti. Ovakva praksa je prisutna kod većine sredstava za rad, osim kod nekretnina. Stvarna magija kod investiranja u nekretnine jeste što se cijena istih vremenom povećava. Jako je bitno obratiti pažnju na lokaciju i tip nekretnine u koju investirate.


3. Zaštita od inflacije

Većina ljudi polaže svoj novac u banku kako bi ga zaštitili od inflacije. Međutim, da li je to ispravno? Ukoliko uzmemo u obzir da banke u prosjeku plaćaju 2% na oročena sredstva, a da je inflacija u isto vrijeme na istom ili većem nivou, dolazimo do zaključka da oročavanje novca kod banaka i nije najbolja dostupna opcija. Investiranje u nekretnine je odličan način da zaštitite vaš novac od inflacije. Povećanje troškova života, odnosno životnog standarda, indirektno dovodi i do porasta cijena nekretnina, što dovodi do povećanje rente i ukupnog rasta vrijednosti nekretnina, tako da u konačnici investitoru odgovara ovakav scenarij.

Investiranje u nekretnine nije za svakoga. Da bi se uradilo na pravilan način, neophodno je uložiti dodatan trud kako bi se analizirali svi faktori. Isto tako, svi oni koji su zainteresovani da na najbolji način povećaju svoje bogatstvo, mislim da je investiranje u nekretnine najsigurniji način za to.


Kupovina nekretnina nije samo najbolji, najsigurniji i najbrži način da postanete bogati, već jedini način.

Marshal Field


Jako je bitno da nađete način kako da vaš novac radi za vas. Kako da multiplicirate novac koji ste već zaradili?

Kompanija Senabil je razvila model investiranja u nekretnine gdje vi kao investitor nemate nikakvih obaveza osim da dođete po vaš ček svake godine.

Još uvijek nije kasno da investirate u naš projekat Green Residence apartmani koji je namjenjen za izdavanje. Prosječan godišnji povrat na vašu investiciju je 7-9% ili 13,200 – 17,400 KM.

Pomogli smo mnogim klijentima da povećaju svoje bogatstvo, dopustite da pomognemo i vama.

VAŠA SLJEDEĆA INVESTICIJA

Green Residence apartmani

Projekat je smješten na Ilidži, 200m od Velike Aleje. Lokacija je vrlo atraktivna za izdavanje apartmana. Projekat se gradi na 6 etaža, sa 25 dvosobnih apartmana veličine od 69m2 do 88m2, uz 2 penthouse apartmana na šestom spratu.

Get your Brochure

Fill in your details to download your exclusive brochure about Green Residence project